fair-fires-tru-vizion-pano-1500-front-image

5 voordelen van een elektrische haard

Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle toevoeging aan je interieur, gebruiksgemak, of op koude dagen wat wilt bijverwarmen, een elektrische haard biedt vele voordelen. In deze blog benoemen we de voordelen van een elektrische haard en wordt duidelijk waarom steeds meer mensen kiezen voor een elektrische haard.

1. Eenvoudige installatie

Misschien wel het grootste voordeel van elektrische haarden is de eenvoudige installatie. Doordat er geen rookkanaal nodig is, is het installeren een kwestie van plug & play. Je hebt alleen een stopcontact nodig! Zo is een elektrische haard ook de perfecte oplossing voor appartementen.

2. Gebruiksgemak

Is de haard aangesloten op het stopcontact? Genieten maar! Met 1 druk op de knop geniet je namelijk al van een prachtig vuurbeeld en creëer je direct sfeer in jouw woning. De meeste haarden bedien je eenvoudig via een afstandsbediening of mobiele app.

3. Volledig aanpasbaar

Een elektrische haard is aanpasbaar zoals jij dat wilt. Bepaal het vuurbeeld, het gloedbed en de vlamhoogte en -intensiteit om jouw eigen vuur te creëren. Een keer geen standaard vlammen? Geen probleem! Met een druk op de knop creëer je een futuristisch vlambeeld.

4. Aangename warmte

Een elektrische haard is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je interieur, maar is door de verwarmingsfunctie ook praktisch. Zo geven elektrische haarden met een verwarmingsfunctie van 1 tot 2 kW een aangename warmte. Ideaal om mee bij te verwarmen op koude dagen in de winter!

5. Veilig

Ook niet onbelangrijk is de veiligheid van de haard. Doordat een elektrische haard minder warmte afgeeft dan een traditionele (open) haard kunnen kinderen en huisdieren zich niet verbranden.

Of je nu de voorkeur geeft aan een strakke, moderne look of een meer traditionele uitstraling, er is een elektrische haard die perfect past bij jouw interieur. Bekijk ons complete aanbod aan elektrische haarden hier.

Laatste blogs

  • Houtkachel

4 punten waar je op moet letten bij het kopen van een houtkachel

thermorossi-bellavista-r2-silent-pelletkachel-thumbnail
  • Pelletkachels

Hoeveel onderhoud heeft een pelletkachel nodig?

  • Houtkachel
  • Verantwoord stoken

Welke soorten hout zijn geschikt om te stoken?

  • Houtkachel
  • Laatste nieuws

Ontdek de voordelen van een speksteenkachel

  • Houtkachel
  • Laatste nieuws

Is een houtkachel een geschikt alternatief voor een hoge gasrekening?

  • Laatste nieuws

Wat zijn de voor- en nadelen van een waterdamphaard?

Onderwerpen