Onderhoud en reparatie Pelletkachels

Waarom is onderhoud aan de pelletkachel is van groot belang

  • De belangrijkste reden, voor de veiligheid
  • Voor een optimaal rendement
  • Geen onderhoud is geen garantie op de kachel
  • Voor de levensduur van de kachel
  • Voor een optimale verbranding
  • Belangrijk is dat u ook elk jaar de schoorsteen laat vegen door een erkend bedrijf

U kunt zelf de aslade en de branderbak legen en het ruitje schoonmaken. Daarnaast is er jaarlijkse, of na 2000 branduren, groot onderhoud noodzakelijk, uitgevoerd door specialist. Desgewenst kunt u daar een onderhoudscontract voor afsluiten. 

Een onderhoudsbeurt kost € 165

Voor service en storingen,op Walcheren, Noord- en Zuid Beveland, rekenen we € 60 voorrijkosten. Daarbuiten zijn de voorrijkosten  €80.
Voor bijkomende kosten zoals gebruik van materialen kunnen extra kosten in rekening worden gebracht
Na het invullen van het formulier streven we erna binnen 2 dagen contact met u op te nemen

Maak een afspraak

Onderhoud en reparatie

We zijn bereikbaar, graag via een whatsapp bericht,  +31641321304
Email: dezeeuwsepelletservice@thodekker.nl 

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een moderne variant van een houtkachel. Ze verbranden houtpellets in plaats van houtblokken.

Houtpellets zijn gemaakt van resthout en zaagsel welke met behulp van een pelletmolen zijn samengeperst.

Een pelletkachel is uitgerust met moderne techniek en werkt op stroom. Daardoor kan de pelletkachel volautomatisch de gewenste temperatuur behalen en behouden.

De pelletkachel heeft aan de bovenzijde een reservoir voor de houtpellets.  De pellets vallen geleidelijk via een motor aangedreven wormschroef in de branderbak van de kachel. Hoeveel en hoe snel hangt af van de ingestelde temperatuur. Een gloeispiraal zorgt ervoor dat de pellets ontsteken. Lucht vanuit de kamer of van buiten zorgt ervoor dat er zuurstof bij de vlam komt. De warmte van de vlam stijgt op en wordt met behulp van een ventilator de ruimte ingeblazen.

De uitlaatgassen worden via een rookgasafvoer naar buiten geleid. De rookgas temperatuur wordt geregeld en beveiligd door een rookgassensor. Via een display of een afstandsbediening.

Kun je heel eenvoudig de gewenste temperatuur instellen. De temperatuur wordt geregistreerd door een warmtesensor en het moederbord regelt de gehele werking van de pelletkachel.

Ook bestaat de mogelijkheid om meerdere ruimtes met een Air plus pelletkachel te verwarmen of te kiezen voor een cv pelletkachel die u kunt aansluiten op uw cv installatie.

Marcel Dekker

Onderhoud en reparatie aan de pelletkachel is een zeer gespecialiseerde dienst. De vraag naar deze dienst is enorm toegenomen. Om aan deze toenemende vraag, goed en zorgvuldig te kunnen blijven voldoen, zijn wij een samenwerking aan gegaan met Marcel Dekker/ THO Dekker.

In Marcel vonden wij een betrouwbare en kundige partner die dit specialistische werk gaat verzorgen.

Marcel Dekker verzorgd al jaren als ZZP’er dit specialistische werk voor De Zeeuwse Haardenspecialist, maar gaat dit nu zelfstandig voortzetten vanuit zijn bedrijf T.H.O. Dekker. Hij heeft inmiddels een enorme kennis en ervaring opgebouwd en gaat geen enkele uitdaging uit de weg.

Wij als DZHS hebben een groot vertrouwen in Marcel Dekker en verwijzen onze klanten graag ook graag door voor onderhoud, service en storingen aan de pelletkachels.

nordic-fire-petit