Onderhoud en reparatie gashaard

Professioneel onderhoud en reparatie van uw gashaard zijn essentieel om de veiligheid te waarborgen. Vanaf 1 april 2023 mag een gasgestookt toestel alleen nog maar geplaatst en onderhouden worden door een KIWA gecertificeerd bedrijf. DZHS voldoet aan alle eisen. Het onderhoud en/ of reparatie aan uw gashaard is bij ons dan ook  in goede, vakkundige handen.

  • Veilig gebruik van uw gaskachel
  • KIWA gecertificeerd
  • Verlengde levensduur en duurzaamheid
  • Besparing op energiekosten
  • Een onbezorgde warmte-ervaring

KIWA CO-vrij keuring

Voor gasgestookte toestellen die niet bij ons bekend zijn, is er altijd een zogenaamde KIWA CO-vrij keuring vereist. Onze monteur controleert bij het eerste bezoek of het toestel op de juiste wijze is geïnstalleerd en of alles voldoet aan de gestelde veiligheidseisen.  Hij zal de kachel/haard keuren en registreren. Het tarief voor deze KIWA CO-vrij keuring is €50,-.

Als aan de gestelde veiligheidseisen niet wordt voldaan, mogen wij geen onderhoud en/of reparatie plegen aan uw toestel. Het is zelfs zo, dat als blijkt dat de situatie onveilig is, de monteur het toestel moet afsluiten en dit moet  melden bij de betreffende gemeente. Noodzakelijk volgens de wet CO-vrij.

Als er om bovenstaande reden geen onderhoud kan worden uitgevoerd, zijn wij  genoodzaakt voor deze nulmeting onderstaande kosten in rekening te brengen. Ook als onze monteur een eventuele storing niet heeft kunnen oplossen zullen deze kosten in rekening worden gebracht.

We zullen dan de volgende kosten in rekening brengen: voorrijkosten € 60 voor Walcheren en Noord- en Zuid Beveland en € 80 overig binnen  Zeeland. Arbeid (€ 80 per uur) op nacalculatie met een minimum van € 18,50. 

Deze kosten zijn inclusief BTW en onderzoekskosten en zijn van toepassing in de provincie Zeeland. Buiten Zeeland prijs op aanvraag.

Tarieven onderhoud

Als de haard aan de gestelde eisen voldoet wordt er een onderhoudsbeurt verricht en geldt het tarief van € 155,-. Dit is inclusief één uur arbeid, CO  check, reiskosten en btw. Exclusief extra tijd, materiaal en arbeid t.b.v. een eventuele reparatie.

Als u een onderhoudscontract met jaarlijks onderhoud wenst kan dit na overleg met de monteur worden afgesloten. De kosten zijn dan € 120,- inclusief één uur arbeid, CO check, reiskosten en btw. Exclusief extra tijd, materiaal en arbeid t.b.v. een eventuele reparatie. 

Als er voor zowel een los onderhoud of een onderhoud via een contract onderdelen besteld moeten worden, zal er een  vervolgafspraak ingepland moeten worden. Voor deze vervolgafspraak worden voorrijkosten, arbeid en materiaalkosten in rekening gebracht. Moet er een thermokoppel, waakvlam set, een handzender en/of  ontvanger besteld worden van de merken die wij voeren, dan worden er geen voorrijkosten meer in rekening gebracht bij de vervolg afspraak. 

Deze tarieven zijn van toepassing in de provincie Zeeland. Buiten Zeeland prijs op aanvraag.

Maak een afspraak

Onderhoud gashaard

Voor haarden die niet door ons zijn geïnstalleerd is een nulmeting vereist!

Allereerst zal onze monteur een kleine inspectie verrichten en controleren of de haard op de juiste wijze is geïnstalleerd en of alles voldoet aan de gestelde veiligheidseisen.

Als hieraan niet wordt voldaan, kan er geen onderhoudsbeurt en/of reparatie worden verricht en zullen wij u de voorrijkosten van € 60,- (Walcheren, Noord- en Zuid Beveland of € 80,- overig binnen Zeeland) incl. btw + onderzoekskosten (arbeid op nacalculatie met een minimum van € 15,- exclusief btw) in rekening brengen. Dit is ook het geval als onze monteur een eventuele storing niet heeft kunnen oplossen. Bij een onveilige situatie zal onze monteur de gashaard afsluiten en dit volgens de nieuwe wet Co-vrij melden bij de betreffende gemeente.

Unieke kans

Ruil je kachel in voor een schonere haard.
Tot € 500 inruilkorting!

Ga voor energiezuinig efficiënt en beter stoken.