Houtkachel

Voor de echte vuur liefhebber kan niets op tegen het knapperend geluid en de geur en het volle houtvuur. Een houtkachel of houthaard is een echte sfeermaker met respect voor het milieu.

Duurzame warmte

Echt houtvuur geeft een optimale sfeer in huis. Maar naast een gezellige manier van uw huis verwarmen is het ook nog eens duurzaam. Hout is een hernieuwbare grondstof.
Met een afsluitbare haard haalt een toestel een zeer hoog rendement en past het bij een duurzame levensstijl.

Wilt u nog milieuvriendelijker stoken dan kiest u een kachel met secundaire verbranding. Deze haarden kunnen de vrijkomende rookgassen naverbranden zodat de uitstoot maximaal schoon is.

Open haard vs
gesloten haard

Bij houtvuur denken we al snel aan de zogenaamde open haard die in de jaren ‘60 en ‘70 veelvuldig werd geplaatst. Deze haarden hadden echter een zeer laag rendement, zorgden voor veel fijnstof uitstoot in huis en uit de schoorsteen.

Innovaties door de jaren heen hebben het stoken  veel efficiënter, duurzamer en dus ook milieuvriendelijker gemaakt. Gelukkig kunnen de oude haarden eenvoudige worden aangepast zodat u verantwoord kunt stoken dat voldoet aan de hedendaagse eisen.

Onze haarden voldoen aan de Europese normen

Wij verkopen enkel houtkachels en houthaarden die voldoen aan de Europese normen. Deze Europese strenge richtlijnen zijn in 2020 van kracht gegaan.

Wij zijn dus klaar voor de toekomst met respect voor jou en het milieu.

Houtkachel stoken zonder overlast

Dat is mogelijk! De belangrijkste vier pijlers die we hanteren:

  • Kies voor een eco design kachel of haard
  • Laat deze installeren door een vakman
  • Stook alleen droog hout en geen geverfd of geïmpregneerd
    hout.
  • Hanteer de zwitserse stookmethode

Vuur is onze passie, die passie willen we graag met je delen.

Veilig stoken

Alles begint bij het type haard waarmee je wilt stoken. Je kunt het beste kiezen voor een gesloten houtkachel of houthaard.

Ook goed om te weten is dat de haard of kachel over het juiste vermogen beschikt en past bij het aangesloten rookkanaal. Onder- of overcapaciteit kan namelijk tot serieuze problemen leiden.

Vonkenvangers bij bijvoorbeeld rietgedekte huizen zijn ook van groot belang. De vakkundige plaatsing van de kachel en de keuze van het materiaal waarmee je stookt, dragen bij aan de veiligheid.

Laat elke jaar uw schoorsteen vegen!

Deskundig advies

Wij doen alles in eigen beheer en je kunt rekenen op een goed advies. Wij leveren een veilig en een duurzaam product dat aan alle veiligheidsnormen voldoet.  Onze gecertificeerde monteurs plaatsen uw toestel vakkundig.

Het onbezorgde genieten kan beginnen.

Benieuwd naar een advies voor uw situatie?​

Maak vrijblijvend een afspraak en wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn. Wij denken graag met u mee en geven een deskundig advies gebaseerd op jarenlange ervaring.

Haardhout voor uw haard

Hout nodig voor uw houtkachel? klik hier voor de website

De groene stoker

Wij steunen het platform De groene Stoker. Dit platform informeert over verantwoord stoken.

Ze verbindt houtstokers uit het hele land, wisselen ervaringen en ideeën uit en delen hun passie voor vuur met elkaar.

Ook wij geven na plaatsing van de haard of kachel het juiste stookadvies op locatie.

"Hout stoken kan iedereen,
verantwoord stoken kunnen wij je leren"

De Zeeuwse Haardenspecialist

Veel gestelde vragen

  • Zijn houtkachels slecht voor het milieu?

    In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals aardgas, kolen of olie is hout een hernieuwbare brandstof. Door hout te stoken dat uit verantwoorde bossen komt, stook je verantwoord.Zeker wanneer je zelf hout uit je directe omgeving kunt betrekken, is er sprake van mooie kringloop, ook wat betreft de CO2-uitstoot. Wil je de warmte van het stoken op hout echt optimaal benutten? Overweeg dan eens een cv-haard.De slechte naam die hout stoken heeft gekregen, is onterecht. Wel is het zo dat het bij het stoken van hout belangrijk is om correct te stoken, met het juiste, droge hout. Laat je dus altijd goed voorlichten over verstandig stoken wanneer je voor het eerst een houthaard of houtkachel laat plaatsen.

Benieuwd naar een advies voor uw situatie?​

Unieke kans

Ruil je kachel in voor een schonere haard.
Tot € 500 inruilkorting!

Ga voor energiezuinig efficiënt en beter stoken.