Buitenkachels

De vraag naar buitenkachels neemt enorm toe. Niet zo gek, het is namelijk een enorme sfeermaker voor de tuin en/ of overkapping.

Wij hebben in onze collectie de prachtige terras houtkachels van Reny. Reny heeft een ruime ervaring met het ontwikkelen en produceren van Terras houtkachels.

De schitterende modellen hebben een hoog afwerkingsniveau.  Door het gesloten verbrandingssysteem, hebben deze kachels een hoger rendement en lagere emissiewaarden dan een terraskachel met open vuur. De bediening is eenvoudig doordat het verbrandingsproces zichzelf regelt.

"Wij hebben al gekozen voor een Reny, wij hopen jullie ook!"

 • Perfecte verbanding
 • Minimale emissiewaardes
 • Stijlvol ontwerp
 • Geen overlast van geur en rook
 • Oerdegelijk en onderhoudsvrij

Oerdegelijk en onderhoudsvrij

De buitenkachels zijn gemaakt van Cor-Ten-Staal.  Bij blootstelling aan de buitenlucht vormt zich een zogenaamde patinalaag (edel roest) aan de buitenzijde van de kachel. Dit is een dichte oppervlaktelaag met een opvallende warme roestbruine kleur, die niet doorroest. Deze laag is weerbestendig en heeft een lange levensduur.

Mooi zicht op het vuur

Door Schoon Glas Injectie (SGI) ontstaat er geen roet op het glas. Een luchtstroom langs de ruit zorgt voor een optimale verbranding en voorkomt zo afzetting op de ruit. Zo blijft het zicht op het vuur optimaal.

Minimale milieubelasting

De kachels hebben in tegenstelling tot andere terraskachels een gesloten verbranding. Dit resulteert in een hoger rendement en lagere emissiewaarden dan de kachels met open vuur. Bovendien is een gesloten kachel veiliger en geeft geen overlast van geur en rook voor jezelf en de buren. Ook zijn rondvliegende asresten verleden tijd.

Met het oog op het milieu is deze houtkachel met een gesloten verbranding een goede keuze. Mits je op de juiste manier stookt met het juiste hout, is er geen belasting voor het milieu.

Houtkachel stoken zonder overlast

In het verleden was er vaak overlast bij het stoken van de houtkachel. Ook met het oog op het milieu werd een buitenhaard niet aanbevolen.

Natuurlijk willen wij als Haardenspecialist dat het stoken op hout zo min mogelijk overlast geeft aan omgeving en milieu.

Om die reden hebben wij de geweldige buitenkachels van Reny in ons assortiment opgenomen. Door de prima kwaliteit is er nauwelijks overlast en kunt u zorgeloos genieten.

Waarom Reny?

Reny heeft een ruime ervaring met het ontwikkelen en produceren van Terras houtkachels.

De schitterende modellen hebben een hoog afwerkingsniveau en de kachels en hebben een gesloten verbrandingssysteem, met als resultaat een hoger rendement en lagere emissiewaarden dan een terraskachel met open vuur. De bediening is eenvoudig doordat het verbrandingsproces zichzelf regelt.

Benieuwd naar een advies voor uw situatie?​

Maak vrijblijvend een afspraak en wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn. Wij denken graag met u mee en geven een deskundig advies gebaseerd op jarenlange ervaring.

Veel gestelde vragen

 • Ontstaat er roetvorming op het glas van deze klachel?

  Nee, door “Schoon Glas Injectie”(SGI) ontstaat er geen roetvorming.

 • Heeft een buitenkachel onderhoud nodig?

  Het is niet noodzakelijk, maar staat hij onder een overkapping, zouden wij het aanbevelen de schoorsteen regelmatig te (laten)controleren en reinigen.

 • Hebben mijn buren overlast als ik met deze kachel stook?

  Door het gesloten systeem en hoge rendement is er niet of nauwelijks overlast voor de omgeving.