Luxe stalen brandhout bakken

Stijlvolle en droge opslag van je brandhout. In elke vorm en maat leverbaar!

Prachtige cortenstalen bakken voor opslag van uw haardhout.

Moderne en luxe houtopslag voor aan de muur of vrijstaand in de tuin. Deze bakken kunnen in elke maat worden geleverd.

Deze bakken zijn gemaakt van cortenstaal. Door een dun roestlaagje dat door een dun roestlaagje de rest van het staal beschermt. Het materiaal is hetzelfde als dat wordt gebruikt voor het vervaardigen van zeecontainers. Voor de productie van deze houtopslag wordt dezelfde dikte van het staal gebruikt. Zo bent u zeker van de duurzaamheid van dit product.

Prijs is op aanvraag!

Geleverd door Zeeuws Werk
Lees meer »

Meer weten over deze stijlvolle haardhout bakken?

Vul hieronder de maten en uw wensen in. Wij zullen u dan een voorstel sturen. Mocht er iets niet duidelijk zijn dan bellen wij u na om de juiste vragen te stellen.

Aanvraag stalen haardhout bak

Gewenste maten en vorm

Vul hieronder uw gewenste maten en vorm in. Op basis van dit kunnen wij een inschatting doen.

Zeeuws Werk biedt mensen met een achterstand richting de arbeidsmarkt en jongeren uit het praktijkonderwijs en voortgezet onderwijs de mogelijkheid technische vaardigheden aan te leren en ervaring op te doen in een productieproces. Hierdoor proberen we de stap naar regulier werk of vervolgonderwijs eenvoudiger te maken.

Veel gestelde vragen

Waarom droog hout?

Het stoken van droog hout is van groot belang. We stoken niet alleen schoner maar ook effectiever.

Bij droog hout profiteren van optimaal van de warmte. Het verdampen van water uit hout tijdens de verbranding kost warmte.

Doordat bij het er bij verbranden van nat hout veel waterdamp vrij komt, verloopt de verbranding slecht in de verbrandingskamer. Bovendien gaat er een sterk riekende, vervuilde verbinding door uw schoorsteen kanaal en komt zo terecht in het milieu.

 

We willen een mooi geel vlammenbeeld als we stoken. Waterdamp remt de verbranding en heeft als het ware de neiging het vuur te doven. Dit bederft het vlammenbeeld en de volledige verbranding. De vlam zal ook niet geel maar oranje zijn.

 

Waterdamp reflecteert veel infrarood warmtestraling van het vuur. Hierdoor kan de temperatuur van de kachelwand ongewenst heel hoog oplopen. Een spekstenen of gemetselde binnenwerk van uw mooie kachel kan hierdoor schade oplopen.

 

Droog hout veroorzaakt minder geuroverlast en creosoot aanslag in het rookkanaal.

Hierdoor verminderd ook de kans op schoorsteen branden.

Het belangrijkste is om het hout ongeveer 30 cm los van de grond te stapelen. Hierdoor kan de wind de vochtige lucht afvoeren. Je kan bijvoorbeeld een pellet onder het hout leggen. Je kunt zo hoog stapelen als je wilt ,maar zorg dat de stapels met tussenruimte worden gestapeld. Hierdoor kan de wind door het hout waaien.Na het stapelen dek je het hout af met een zeil tegen de regen. Ook dit zeil moet je zo plaatsen zodat de wind het hout kan verluchten en drogen. Zet dit zeil  wel goed vast.