Onderhoud haard

Het stoken van een kachel en haard gaat niet altijd zonder het nodige onderhoud. Daarom adviseert De Zeeuwse Haardenspecialist om  de gashaard en pelletkachels  1x per jaar te laten controleren.  Laat ook de schoorsteen van de pellet- en houtkachel 1x per jaar vakkundig reinigen.

Onderhoud houtkachel/haard

Een houtkachel vraagt weinig onderhoud. Regelmatig de raampjes met het juiste product schoonmaken en jaarlijks de schoorsteen laten vegen volstaat.  Laat dit uitvoeren door een vakman. Verzekeringsmaatschappijen eisen dit ook vaak als voorwaarde  in de polis.

image001

Onderhoud gaskachel/haard

Wij adviseren de gaskachel 1x per jaar te laten controleren door één van onze gecertificeerde onderhoudsmonteurs.  U kunt hiervoor ook een onderhoudscontract afsluiten bij De Zeeuwse Haardenspecialist.

Onderhoud elektrisch toestel

Één van de voordelen van een elektrisch toestel is dat deze geen onderhoud nodig heeft. Zijn er toch klachten? Schakel de specialisten van De Zeeuwse Haardenspecialist in.

Onderhoud pelletkachel

Voor een optimale werking van de pelletkachel,  is er jaarlijks onderhoud nodig. De kachel ondergaat onder andere een grondige reiniging en het luchttoevoerkanaal en deurafdichting worden grondig nagekeken.

Wij adviseren ook de schoorsteen minimaal 1x per jaar grondig te laten reinigen door een gecertificeerd bedrijf.

Wim-Pieter Dijkers

Maak een AFSPAAK

Goed onderhoud bespaard kosten en energie. Een kort onderhoud zorgt dat u ongestoord kunt blijven genieten van uw kachel. Daarbij levert een kachel meer rendement en stook u schoner en veiliger.

Maak  een afspraak voor een professioneel onderhoud.