schoorsteen vegen

Tijdens het stoken blijven onverbrande deeltjes in het rookkanaal achter. Hierdoor zal het verbrandingsproces van de houtkachel niet optimaal verlopen en vormen de onverbrande deeltjes een teerlaag aan de wand van het rookkanaal. Deze teerlaag wordt ook wel creosoot genoemd. Creosoot is erg brandbaar en kan plotseling ontbranden waardoor er een schoorsteenbrand ontstaat.  Als de laag creosoot dikker wordt kan de schoorsteen zelfs verstoppen.  Dat merk je doordat het rookkanaal minder goed “trekt”. In dat geval kunnen zelfs de rookgassen terug de kamer in slaan en is er kans op koolmonoxidevergiftiging.

Een slecht onderhouden schoorsteen zorgt ook voor meer stankoverlast en CO2 uitstoot wat weer slecht is voor onze gezondheid en het milieu. Stook je goed en frequent volgens de zwitserse stookmethode en met de juiste vochtigheidsgraad van het hout, volstaat het door 1x per jaar onderhoud te laten plegen. Dit hanteren we ook voor de gaskachels.

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen moet je bij een brand aan kunnen tonen de de schoorsteen wel goed onderhouden is. Lees daarom goed de polisvoorwaarden door.

Soms is het ook raadzaam een boldraadrooster te plaatsen om vogels uit de schoorsteen te weren, we adviseren je graag

Maak een afspraak

Schoorsteenveger

bereikbaarheid:

maandag t/m vrijdag 
09.00-17.00

 06 38114843
mail: info@dezeeuwseschoorsteenveger.nl

Gerben Spruijt

Schoorsteenonderhoud is een gespecialiseerde dienst. Helaas kan DZHS deze dienst niet bieden, echter de vraag naar het verzorgen van dit onderhoud nam enorm toe.

In Gerben Spruijt vond DZHS een vertrouwde partner die dit gespecialiseerde werk gaat verzorgen.

Wie is hij? Gerben Spruijt werkt als ZZP’er. Hij  verleent met zijn bedrijf, Gerben Spruijt Dienstverlening, met veel zorg en plezier diensten in zijn breedste vorm aan zowel particulieren als aan bedrijven.

Gerben is gecertificeerd Schoorsteenveger. Hij heeft in juni 2022 de opleiding ASPB (Algemene Nederlandse Schoorsteen Bond) afgerond. De Zeeuwse Haardenspecialist heeft, door zeer goede ervaringen in het verleden en heden,  alle vertrouwen in Spruijt als vakkundige schoorsteenveger. We zijn blij en trots dat wij je ook kunnen doorverwijzen en ontzorgen  in deze discipline.

  • Vakkundig schoorsteenonderhoud kost 75 euro.
  • Voor bijzondere omstandigheden, denk aan het inzetten van een hoogwerker, of moeilijk bereikbare daken, worden extra kosten in rekening gebracht
  • Na het invullen van het online formulier streven wij ernaar, binnen 3 werkdagen contact met je op te nemen.
  • Telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00
  • Ons telefoonnummer is 06 38114843
  • Email: info@dezeeuwseschoorsteenveger.nl
Previous slide
Next slide
Unieke kans

Ruil je kachel in voor een schonere haard.
Tot € 500 inruilkorting!

Ga voor energiezuinig efficiënt en beter stoken.